Wedding design, pentru nunti cu poveste si concept

Wedding design, pentru nunti cu poveste si concept

Wedding design – abordare interdisciplinara ce are ca scop armonizarea estetica ( si logica!) a tuturor elementelor unei nunti.

 Pentru mine, o nunta este frumoasa daca transmite o stare de spirit pozitiva, daca imaginea de ansamblu si detaliile sunt coerente intre ele, iar mirii au un sentiment autentic ca evenimentul acela este  “despre ei”.

Cand am inceput sa organizez nunti stiam doar ca vreau sa fiu wedding planner.

Sa aduc in realitate misele mireselor. Sa le organizez nunta pe care si-au dorit-o dintotdeauna.

Cand am cunoscut-o pe Dana, verisoara unei prietene, care m-a recomandat,  am fost pentru prima data pusa in fata unei situatii care m-a pus pe ganduri. La modul cel mai constructiv posibil, pentru ca, de fapt, e situatia care mi-a provocat acel click de care aveam nevoie pentru a-mi defini business-ul.

Daca mireasa nu stie ce vrea?

Ei bine, Dana mi-a zis din start – nu stiu ce vreau! Nu am visat niciodata la ziua nuntii! Nu ma pot gandi la nicio tema, pentru ca eu si logodnicul meu suntem atat de diferiti, incat nu vad nicio tema care sa ne reprezinte pe amandoi! Dar vreau o nunta care chiar sa ne reprezinte! Poti sa ne ajuti?

Am zis “da” imediat, pentru ca am descoperit in secunda aceea ca am gasit adevarata provocare profesionala, am simtit adrenalina cum imi alimenteaza ideile si am stiut ca asta vreau sa fac: nunti cu personalitate! Nunti care sa spuna povestea mirilor, chiar daca ei nu sunt niste naratori. Sa ii ajut sa se exprime, sa scot la iveala ceea ce ii face speciali pe ei si povestea lor si sa aduc toate aceste detalii in evenimentul vietii lor.

Intotdeauna am fost fascinata de oameni, sunt un bun ascultator si un “analist” destul de iscusit. Si consider asta un dar. Pe care este momentul sa il folosesc pentru a crea CONCEPTE DE NUNTA 100% croite dupa personalitatea mirilor.

Am conceput un chestionar care sa imi ofere informatii cat mai diferite si cat mai sugestive despre cei doi si despre povestea lor, mi-am creat un mecanism de lucru, mi-am definit viziunea despre ceea ce vreau sa fac si am creat Poveste cu stil – Stylish custom weddings. Dupa doi ani sub acest nume, ne-am regasit mult mai bine in “Epic Wedding Design”, care ne reprezinta si acum.

Am rugat-o pe Dana ca ea si viitorul sot sa completeze separat si cat mai detaliat chestionarul meu. A fost surprinsa, dar s-a bucurat cand a vazut ca nu ii cer ei “solutii” despre cum sa fie nunta, ci doar informatii diverse, punctule si foarte usor de oferit.

Tema sau concept de nunta?

Apoi am avut o discutie si le-am explicat cum sta treaba cu tema si conceptul nuntii, ca nu este vital sa ai o tema, ci e foarte important sa ai un eveniment coerent, ca o poveste cu un fir epic foarte cursiv, iar aceasta coerenta este data de conceptul nuntii. Conceptul este acea idee, acea sclipire de la care porneste totul si care trebuie sa reflecte personalitatile mirilor si ceea ce isi doresc ei sa exprime prin nunta lor. Le-am spus apoi ca acest concept poate fi mai explicit si atunci poate fi transpus intr-o tema, sau poate ramane mai subtil, proiectand stilul nuntii.

 

Interlocutorii mei au fost in primul rand USURATI ca nu trebuie  sa isi aleaga ei o tema a nuntii, dar si foarte ENTUZIASMATI ca pot avea o nunta cu stil, care sa vorbeasca despre ei. Insa mi-au marturist ca cel mai mult se simt usurati de faptul ca o a treia persoana, din exterior, ii VA AJUTA SA SE EXPRIME, pentru ca nu se considera deloc persoane creative si chiar nu cred ca le-ar veni prea multe idei grozave. Am simtit ca au plecat de la intalnire mult mai optimisti decat au venit. Asta si datorita faptului ca le-am povestit ca ne vom ocupa noi nu doar de planificarea evenimentului, ci si de implementarea conceptului de eveniment, de la decorul restaurantului, la grafica papetariei de nunta, la aranjamentele florale si detaliile care fac diferenta.

Peste o saptamana le-am trimis pe mail “proiectul nuntii lor”. Nu o sa uit niciodata ce emotii am avut. La fel cum nu o sa uit nici cat de fericita am fost cand am citit raspunsul Danei, care era incantata de propunerile mele. “ Daca erai langa mine dupa ce am citit materialul cu siguranta te-as fi imbratisat si te-as fi pupat.” 🙂

A urmat o a doua intalnire, de data asta cu doi oameni relaxati si optimisti in privinta nuntii lor. Am trecut in revista tot ce avem de facut si i-am asigurat ca ma voi ocupa eu ca totul sa fie asa cum am povestit. Lucian a parut cel mai fericit ca a scapat de stresul cu organizarea nuntii.

De aici mai departe totul se poate rezuma in cateva cuvinte: entuziasm, dedicare si o nunta la care wow-urile au fost multe, aproape la fel de multe ca lacrimile de emotie.

Asa am inceput povestile cu stil si sunt fericita ca traiesc acelasi entuziasm, aceeasi adrenalina si emotie cand scriu fiecare noua poveste. Iar multumirea de la final, cand imi vad mirii stralucind de incantare, este nepretuita.

La doar un an de la lansare, ne-am dezvoltat cu un departament de design floral, pentru ca in ansablul vizualului unei nunti, florile au un rol apare, motiv pentru care trebuie tratate cu aceeasi viziune personalizata, originala si creativa, pentru a suprinde esenta povestii.

Afla mai multe despre serviciile noastre de Design de eveniment si Design floral.